DentX – MEDENTINA DIGITAL

14.06.2019.
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2019/06/Photo-Booth-Fun.png

Šta je  DENTX?

DentX je 100% prirodan preparat koji je spravljan po nemačkoj recepturi. Ovaj preparat sadržiprirodni ksilitol i morski sango koral. Preparat DentX je namenjen svim uzrastima i nema kontraindikacije.

KSILITOL

Dosadašnja na dokazima zasnovanih saznanja o ulozi pojedinih zaslađivača na biohemijske procese na površini zuba koji dovode do zubnoga kvara. Najviše podataka postoji o poliolima i posebno ksilitolu, koji se već 40 godina primenjuje u preventivnoj stomatologiji i pokazuje značajne mogućnosti u smanjenju incidence karijesa, ali i ima uticaja na remineralizaciju gleđi i dentina.

Utvrđena je i sposobnost produženog preventivnog delovanja ksilitola i po prestanku unošenja proizvoda. Sve je više eksperimentalnih i kliničkih studija koje ukazuju na direktan uticaj ksilitola na podsticanje procesa remineralizacije početnih karioznih lezija i da je moguće oporaviti i održavati u funkciji mlečne zube kod prodora karijesnog procesa i u dentin. Neka novija istraživanja ukazuju na mogućnost šire primene ksilitola u stomatologiji.

Naučnici su opisali sprečavanje zapaljenskih reakcija izazvanih jednom od najznačajnijih parodonotogenih bakterija – Porphyromonas Gingivalis, često povezane i sa sistemskim manifestacijama parodontalnih oboljenja tj. oboljenja ligamenta zuba.

Takođe su otkrili uticaj ksilitola na Candidu albicans, gljivicu koja se često prenamnoži u usnoj duplji u bilo kom životnom dobu.

Postoje zvanična odobrenja da se ksilitol može označavati kao siguran proizvod ,,suger free” i ,,tooth friendly”.

Primena ksilitola se zvanično preoručuje od SZO, ministarstava zdravlja u Finskoj, Italiji i Japanu i čitavog niza nacionalnih stomatoloških udruženja.

 • Gornja fotografija prikazuje stanje nakon jednog meseca upotrebe ovog preparata, a donja početno stanje.

SANGO KORAL

Sango koral je jedinstven koral na kom leži ostrvo Okinava (Japan). Primećeno je da su stanovnici ovog ostrva dugog veka i vrlo vitalni. Sango morski koral je 100% prirodan suplement minerala kalcijuma i magnezijuma, u idealnom biološkom odnosu 2:1. Pored toga, Sango korali sadrže 70 minerala i elemenata u tragu: bor, gvožđe, germanijum, bakar, silicijum, bizmut, hrom, jod… i to u obliku u kojem ga ljudsko telo može iskoristiti. Naučnici su ispitivali način života ljudi sa ostrva i utvrdili da je njihova voda za piće nešto posebno. Ona je bogata mineralima! Proticanjem preko Sango morskog korala, voda rastvara minerale. Bogata je jonizovanim mmineralima i predstavlja tajnu dugovečnosti, vitalnosti i zdravlja Okinava Japanaca.
Organizam resorbuje minerale iz Sango korala u potpunosti i tako neutrališe kiseli pH u usnoj duplji i remineralizuje zube.

Indikacije za primenu DentX preparata

 1. Odojčad ( sa izniklim i neizniklim zubima)
 2. Rastvorenim preparatom u kašičici sa vodom može se vršiti toaleta usne duplje u smislu blagotvornog delovanja na meka tkiva, ali istim rastvorom se mogu prati tek iznikli zubi .
 3. Deca predškolskog uzrasta Kod dece sa potpuno zdravim zubima u smislu profilakse
 4. Kod dece sa KRD (karijes ranog detinjstva) ili tzv. Cirkularnim karijesom (naziva se jos i karijes bočice).
  Ovde dentX uz određene terapijske tretmane od strane stomatologa i korekciju ishrane, podržavastanje prisutnih a zdravih zuba i pospesuje zdravlje izlečenih zuba kao čitavu sluznicu
 5. Deca školskog uzrasta
 6. Sa nicanjem prvih stalnih zuba u 6-7. Godini života mladi stalni zubi su vulnerabilni i naredne dvegodine po nicanju jos uvek su osetljivi na razne nadražaje iz spoljasnje sredine. Tada DentiX značajnomože da podrži formiranje zdrave gleđi blistavog izgleda.
 7. Deca sa izraženim MIH-om ( molarno incizalna hipoplazija), a to su ona deca koja na prvim stalnimkutnjacima i sekutićima imaju izražene kredasto bele mrlje u smislu lošeg kvaliteta gleđi.
 8. Deca sa bilo kakvim zapaljenskim promenama na desnima (gingivitisi, parodontopatije).
 9. Deca koja nose mobilne ili fiksne ortodontske aparate, za vreme nosšenja ali i nakon uklanjanja aparata ( ovo je posebno osetljiva kategorija pacijenata jer aparati su dobar predisponirajući faktor za
  nastanak zapaljenja desni i pojavu nekavitetnih a kasnije i kavitetnih lezija na zubima.
 10. Kod sve dece ali i odraslih koji spadaju u riziko stomatološke pacijente zbog svog osnovnog oboljenja
  ( krvne diskrazije, endokrini poremećaji, srčana obpljenja, tegobe sa bubrezima, osobe maligno obolele, osobe na zračnoj terapiji, za vreme bolničkog lečenja kada je onemogućeno održavanje oralne higijene…)
 11. Kod osoba koje su zbog dentalne traume (bilo da su u pitanju cvrsta ili meka tkiva) prinuđenje da nose splintove za učvršćivanje zuba.
 12. Nakon operativnih zahvata u ustima i za vreme upornih ponovljenih infekcija (stomatitis herpetica,gingivostomatitis herpetica) ali i mehaničkih oštećenja sluznice.
 13. Adolescenti
 14. Sve indikacije kao i kod dece skolskog uzrasta i plus početak parodontalnog oboljenja.
 15. Odrasli i stara lica
 16. Krezubi i bezubi pacijenti, pacijenti koji su protetski sanirani fiksnim stomatoloskim radovima (krunice i mostovi) ili i pacijenti koji su zbrinuti mobilnim protetskim radovima.
 17. Pacijenti sa mukozitisima
 18. Trudnice
 19. Upotreba i preventivno i u smislu kurative u sva tri trimestra trudnoće
 20. Porodilje
 21. Postporođajno i čitav period posle dojenja
 22. Osobe ometene u razvoju…….

Ovog meseca naša ordinacija želi da predstavi ovaj preparat i da pokloni besplatne uzorke. Ova kampanja će trajati od 17.06. do 30.06.

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN!

Screenshot_20190611-151742_Photo-collage-300x400
Screenshot_20190611-151746_Photo-collage-300x400
Screenshot_20190611-151750_Photo-collage-300x400