Litijum disilikatne bezmetalne krunice i fasete – MEDENTINA DIGITAL

25.10.2020.

Litijum disilikatne bezmetalne krunice i fasete

Vrsta zubne nadoknade koju će stomatolog da Vam predloži za rešenje Vašeg problema, zavisi pretežno od veličine dela zuba koji nedostaje.

Može biti izgubljen deo zuba, ceo zub ili više zuba, odnosno da postoji samo estetski problem koji želite rešiti.

Keramičke krunice prekrivaju krunu zuba sa svih strana, dok fasete prekrivaju samo jednu, najčešće prednju stranu zuba.

Keramičke litijum disilikatne krunice i fasete su zubne nadoknade koje u potpunosti ispunjavaju i najviše estetske zahteve pacijenata. Litijum disilikatne krunice mogu biti pojedinačne, solo krunice, a mogu biti i nosači i članovi mosta. S obzirom na izuzetnu mehaničku otpornost mogu se primenjivati za izradu krunica i mostova. Mogu se primenjivati u prednjoj i u bočnoj regiji zubnih lukova.

MATERIJAL

Litijum disilikatna keramika je materijal novijeg datuma među keramičkim sistemima karakteriše ga visoka biokompatibilnost i estetska superiornost. Takodje, odlična transparentnost, što znači da slično propušta svetlost kao gleđ što obezbeđuje da je krunicu nemoguće razlikovati od drugih zuba u vilici.

Kada nije moguće rešiti plombom izgubljeni deo zuba, neophodno je izraditi krunicu. Krunice se izradjuju I kod zuba koji su promenili boju, ili su urodjeno sivkasto-žuto prebojeni. Kada nema kvarova, ni preloma, kada je zub očuvan u potpunosti, a postoje prebojavanja, takav problem se može rešiti estetskim fasetama.Keramičke fasete su tanke keramičke ljuspice koje se mogu izraditi u slučaju potrebe korekcije boje, položaja i oblika zuba, a mogu rešiti i problem dijastema odnosno estetski problem malih prostora između zuba tkz. dijastema.

Keramičke krunice se izrađuju i u slučaju potrebe zamene stare krunice koja je vremenom postala neadekvatna, kod fraktura zuba i abradiranih, potrošenih zuba gde je krunica zuba skraćena. U slučaju atipičnog, neestetskog oblika zuba, moguće je krunicom obezbediti oblik koji je u harmoniji sa ostalim zubima.

Bez obzira na prvobitno stanje zuba pre protetske terapije, nakon cementiranja litijum disilikat keramičke krunice i fasete ostavljaju impresivan utisak prilikom svakog osmeha, svojim visokim sjajem, bojom i ukupnom estetskom efektu sa kojim je svaki pacijent a i stomatolog zadovoljan.ZAKAŽITE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS.

ZAKAŽITE

medentina-fb-24-400x400
medentina-fb-25 (1)
medentina-fb-25
medentina-fb-23-400x400