Personalizovane proteze – MEDENTINA DIGITAL

07.10.2021.

 

Personalizovane proteze

To su vrhunski protetski radovi izrađeni od posebnih estetskih materijala koji dočaravaju sve karakteristike prirodnih zuba i desni. Izrađuju se kod pacijenata koji imaju vrhunska estetska očekivanja od totalne ili parcijalne proteze. Vrhunski anatomski oblikovani zuba za protezu najnovije generacije su individualizovani za razliku od fabrički izrađenog kompleta zuba i izrađuju se tako da se na najbolji način uklapaju u odnosu na lice I vilice pacijenta bez obzira na tip krezubosti.

 

Neke od posebnih karakteristika zuba kod personalizovane proteze su sledeće:
– savršenstvo dizajna zuba
– prirodna morfologija površine zuba
– incizalne pukotine i manje nepravilnosti
– prozirno inciziyno područje
– vidljivi mameloni
– intenzivna punoća pigmenta gingivalne regije
– zaklonjene fisuralne zone na okluzalnoj površini
– anatomski dizajnirane izražene kvržice osiguravaju glavno podržavanje prirodnog izgleda i strukture zuba u pojedinačnom podudaranju s antagonistima (zubima u suprotnoj vilici).

 

Ukoliko se personalizovane proteze rade digitalnom metodom tada je vreme adaptacije pacijenta svedeno na minimum, jer korekcije nakon predaje takve proteze zapravo ne postoje ili se rešavaju u samo jednoj poseti.

 

S obzirom na vrhunsku estetiku, dugotrejnost, kratak period adaptacije pacijenta i cenu koja je jednaka sa drugim vrstama proteza moglo bi se reći da personalizovanoj digitalnoj protezi bez obzira da li su pacijenti bezubi ili krezubi treba dati primat.

 

                                                                         

Personalizovana proteza                                                                                                                                               Personalizovana proteza