Digital Smile Design: DSD – MEDENTINA DIGITAL

20.08.2018.
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2018/08/DSD.png

ŠTA JE TO DIGITAL SMILE DESIGN ?

Digital Smile Design je najnoviji instrument u estetskoj stomatologiji koji omogućava svakom pacijentu da zajedno sa stomatologom kreira idealno rešenje za svoj osmeh. Korak po korak, spajaju se funkcionalnost, potrebe i želje pacijenta sa najboljim estetskim rešenjem.
Digital Smile Design (DSD) je koncept koji uz pomoć kompjuterske tehnologije simulira krajnji rezultat stomatološkog tretmana.

Aktivno učestvujete u dizajniranju Vašeg izgleda i osmeha, učestvujete u odabiru boje, oblika, veličine ili položaja novih zuba i sve to uz pomoć fotografija visoke rezolucije ali i uz pomoć kompjuterskog softvera kojim Vaš stomatolog odlično vlada. Nezaobilazna karika je svakako i zubotehnička laboratorija sa najsavremenijom opremom.

Dugogodišnja stomatološka praksa u zadnje vreme pokazuje određene nedostatke, a posebno kada govorimo o stomatološkoj protetici. Veliki je broj nezadovoljnih pacijenata koji su se usudili da odrade neki protetski rad, a pri tome nisu zadovoljni izgledom svojih novih zuba. Jednostavno nisu “zamišljali” takav osmeh koji su na kraju tretmana dobili od svog stomatologa.

Zahvaljujući Digital Smile Design metodi svaki pacijent može odmah u stomatološkoj ordinaciji saznati kako izgleda njegov osmeh iz snova.

Svaki osmeh je poseban. Zato je veoma važno da on bude u skladu sa proporcijama i oblikom lica, ličnošću i godinama. Veoma je bitan sklad sa psihičkim karakteristikama, ali i harmonija sa emocionalnim aspektom svakog pojedinca.

Koncept Digitalni Dizajn Osmeha aktivno uključuje i pacijente u individualno dizajniranje ličnog osmeha kroz fotografije i obavezan video zapis. Kada pacijent dobije fotografiju zuba dizajniranih posebno za njega u čijem je izboru i sam učestvovao, šansa da bude nezadovoljan je svedena na minimum!

NA KOJI NAČIN SE U PRAKSI PRUŽA USLUGA DIGITALNI DIZAJN OSMEHA? KOLIKO TRAJE ANALIZA ZA BUDUĆI TERAPIJSKI TRETMAN?

PRVA POSETA :

Pregled i konsultacija uključuju prikaz fotografija modela zuba i prethodnih estetskih radova kako biste zajedno izabrali boju, oblik i veličinu željenih zuba. Svojim stručnim mišljenjem, doktor pomaže u odabiru, uzimajući u obzir anatomske karakteristike Vašeg lica. Kada je stomatologu poptuno jasno koje su Vaše želje, pristupa se fotografisanju i kratkom snimanju Vašeg osmeha, govora i gestikulaciji. Uz pomoć kompjuterske tehnologije, detaljno se analizira odnos usana, zuba, desni i samog lica u pokretu. U obzir se uzimaju zenice, razmak izmedju njih, položaj uglova usana i simetrala lica. Izvode se matematička merenja, a usko vezana za proporciju. Ove fotografije ujedno i olakšavaju timski rad koji je neophodan da bi se došlo do najboljeg rešenja.

Potrebno je uzeti u razmatranje Vaše trenutno stanje, a poštujući jednako estetske i funkcionalne zahteve.DRUGA POSETA:

Pripremljene i obrađene fotografije zajedno analiziramo. Fotografije su dizajnirane posebno za Vas, a Vi ste učestvovali u odabiru boje, oblika i veličine zuba. Detaljno Vam se predoči plan terapije i način na koji će Vaši zubi biti zbrinuti. Ukoliko ste sigurni da ste videli sebe sa osmehom koji ste želeli, ako Vam plan terapije odgovara kao i troškovi procedure, dizajniranje je završeno i rad može da počne!

Put do novog osmeha najčešće zahteva više poseta. Sve to zavisnosi od toga koju proceduru iz širokog spektra estetskih usluga izaberemo za Vaš tretman. Visoku estetiku zubnih nadoknada možete očekivati kod izrade keramičkih faseta kao i bezmetalnih krunica. Jednako je bitno zbrinuti i vaše celokupno oralno zdravlje, otkloniti eventualne karijese i uraditi kontrolu stanja desni.

Digitalni dizajn osmeha značajno unapredjuje komunikaciju izmedju doktora i pacijenta, olakšava timski rad specijalista uključenih u rešavanje Vašeg problema. Sada pred sobom imate fotografiju zuba koje ćete na kraju dobiti. Dakle još jedna predvidivost krajnjeg rezultata.Budite kreator svog savršenog osmeha. DSD Vam upravo to omogućava!!!!

slika-3
slika-4
slika-5