Redovan stomatološki pregled – MEDENTINA DIGITAL

23.07.2018.
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2018/07/besplatan-prvi-pregled.png

Redovan stomatološki pregled kao prevencija očuvanju oralnog zdravlja.

U svakom segmentu života važna je prevencija, a posebno kada se radi o zdravlju! Često ume da nam bude jako teško da nateramo sebe da odemo na redovan pregled i tek onda kada nas nešto zaboli posetimo nekog lekara.

Koliko puta Vam se desilo da Vas zaboli zub onda kada najmanje očekujete? Promena nadmorske visine ili klime, mešanjem toplog i hladnog posebno u letnjim mesecima može dovesti do neželjenih reakcija nelečenog zuba. Nikada nas zub neće zaboleti odjednom. Kada se takva situacija desi to znači da nešto već duže vreme nije u redu sa zubima i da smo ih neko vreme zanemarili.

Redovna kontrola usne duplje omogućiće tretiranje postojećih problema u ranoj fazi, Stomatolog će rutinski i bezbolno proveriti stanje zuba i desni, stanje postojećih plombi, promene na sluzokoži usne duplje. Ranim lečenjem mogu se izbeći tegobe i znatno uštedeti na korist vaših zuba i novčanika.

Oralna higijena podrazumeva redovno čišćenje i pranje zuba, redovne kontrole zuba kod stomatologa. Redovna kontrola zuba kod stomatologa i uklanjanje kamenca preporučuje se bar dva puta godišnje. Preventivom sebe štedimo bola uz širi osmeh i prelepe zube.

Redovan stomatološki pregled treba početi već kod pojave prvih mlečnih zuba, najkasnije sa dve i po godine starosti deteta. Na taj način je moguće uočiti i lečiti patološke promene koje se javljaju u razvoju zuba i vilice. Ujedno dete ćete na taj način navići na posetu zubaru, ambijent stomatološke ordinacije i osloboditi ga nepotrebnog straha od stomatologa. Rano otkrivanje bolesti desni, lečenje karijesa i redovno čišćenje zuba kod stomatologa doprineće očuvanju oralnog zdravlja, kako u dečijem uzrastu tako i kod odraslih.

Stručni tim ,,Medentine plus” poziva Vas na akciju beplatnog pregleda Vaših zuba. Ovu akciju morate iskoristiti. Zakažite pregled već danas. Brinite o svom oralnom zdravlju jer je ono jedan od uslova opšteg zdravlja čoveka.

Redovan stomatološki pregled najbolja je i najisplativija prevencija, najjednostavniji i najkvalitetniji način da zaštitite oralno zdravlje. Redovna kontrola zuba je najefikasniji način u borbi protiv bolesti usta i zuba. Redovnim kontrolama sprečićete nastanak mnogih oboljenja na vreme.

Ovde možete zakazati Vaš pregled : ZAKAŽI BESPLATAN PREGLED