Zubne plombe – MEDENTINA DIGITAL

25.07.2018.
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2018/07/ima-video.png

ŠTA SU TO ZUBNE PLOMBE?

Zubne plombe ili zubni ispuni, postavljaju  se posle popravke zuba oštećenog karijesom, da bi mu se povratila normalna funkcija i oblik. Zubna plomba zatvara prostor u zubu kako bi se onemogućio prodor bakterija u isti. Samim tim sprečava ponovno stvaranje karijesa i njegovo širenje.

U stomatološkoj ordinaciji ,,Medentina Plus” velika pažnja se posvećuje preventivnim merama u zaštiti od karijesa, koje se predlažu i sprovode po principu individualnog pristupa prema svakom pacijentu. Iskoristite akciju, ZAKAŽITE TERMIN.

Kako da znam da li mi je potrebno plombiranje zuba ili menjanje postojeće zubne plombe?

Često nas pacijenti pitaju kako mogu sami da zaključe da li imaju kvar na zubu. Odgovor na to je – jako teško! Samo Vaš zubar može da vidi da li imate kvar, jer koristi posebno ogledalce i svetlo pomoću kog uočava sve slabo uočljive promene na nedostupnim delovima zuba. Zato je bitno da redovno posećujete Vašeg stomatologa.

Ukoliko mi je potrebna zubna plomba, kakva je dalja procedura?

Pre postavljanja plombe, zubar mora prvo da ukloni kvar specijalnom bušilicom, potom da očisti šupljinu u zubu koja je ostala posle uklanjanja kvara i onda da je ispuni materijalom za plombiranje. Materijali koji se koriste za plombiranje uključuju kompozitne ispune (bele zubne plombe) i glass ionomer cement (GIC), kao i kompomeri kao najbolja kombinacija glass ionemer cementa i kompozitnih plombi. Glass ionomeri su jedini materijali koji imaju hemijsko vezivanje sa zubnim tkivom, koji osobadjaju fluor, i jedini estetski ispuni koji “vole” vlažnu sredinu, za razliku od kompozita.

Ne postoji univerzalno “najbolji” materijal. Postoje vrlo jasna pravila gde je šta i za koga najbolje, u vrlo konkretnoj situaciji – u odnosu na to koji je zub, na tip žvakanja, na veličinu plombe, na kvalitet opravljenog i ostalih zuba, na ortodontsku situaciju, na higijenu, na mogućnosti lekara. Ono što je najbolje za Vas treba da proceni sam zubar, kao i zavisnosti od toga koliki je kvar na zubu.

Popravka, bušenje zuba i samo stavljanje zubne plombe nije bolno, ali nekim pacijentima može da bude neprijatno, pogotovo ako imaju strah od zubara. Na Vaš zahtev, u našoj ordinaciji možete dobiti lokalnu anesteziju kojom će svaka popravka zuba biti prijatno iskustvo, a strah od zubara će potpuno nestati.

,,Medentina Plus” – Akcija zamene amalgamskih plombi

Stomatološka ordinacija ,,Medentina Plus” pripremila je za Vas specijalnu akciju Zamene amalgamskih plombi.   

Naime, Zamena amalgamske plombe, stavljanje estetske zubne plombe sada po ceni od 2000-3000rsd . Iskoristite ovu akciju, ujedno ćete dobiti sve potrebne informacije o individualnoj oralnoj higijeni i eventualnom planu daljeg terapijskog tretmana. ZAKAŽITE TERMIN.

Znate li da plombe mogu biti izvor hroničnih problema?

Naučno je dokazano da uzrok u preko 60% hroničnih bolesti leži u takozvanim žarištima u bolesnim ili loše lečenim zubima. Ova mesta imaju uticaj na ceo organizam, jer je svaki zub u direktnoj vezi sa nekim organom u našem telu. Budite odgovorni prema svom zdravlju i redovno posećujte Vašeg stomatologa.