Zubić vila – MEDENTINA DIGITAL

14.07.2022.

Za svako dete je gubitak zubića neprijatno iskustvo, a priča o Zubić Vili pomaže da se lakše prebrode strah i tuga zbog izgubljenog zubića i da to veče ulepša snove! 🙂

Zubić Vila može da bude jedno lepo sećanje na detinjstvo i da postane vama i vašoj deci mala porodična tradicija.

https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2022/07/Zubic-Vila-1.jpeg
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2022/07/Zubic-Vila-2.jpeg

Do kada će deca verovati u Zubić Vilu ne znamo, možete da se konsultujete sa Deda Mrazom… dok on postoji, postojaće i Zubić Vila.

Vi ste, kao roditelji, najvažniji pomoćnici vaše Zubić Vile. Bez vas svakako nema magije, tako da imate veliku moć!

Kada izvadite mlečni zubić, možete ga staviti u vrećicu i ostaviti ispod jastuka da sačeka Zubić Vilu.

Ako se vašem detetu ne sviđa ideja da mu Vila pomera jastuk noću, zubić možete staviti u flašicu ili neku posudicu pored kreveta, negde gde mislite da je dobro mesto za Vilu, ili blizu Vilinskih Vratanaca kroz koja će Vila da dođe. Dete može da napiše pisamce Zubić Vili ili da joj nacrta nešto.

Mit o Zubić Vili

Zubić vila bila je najmlađa od tri sestre vile koje su živele u oblacima, a za razliku od starijih sestara nije baš bila dobra u veštinama vilenjačke čarolije. Nju su više zanimala deca koja su živela u nekom drugom svetu. Kada je to priznala svojoj mami, mama vila je za nju našla poseban posao. I dok je najstarija sestra vila bila zadužena za organizovanje Meseca i zvezda, srednja za stvaranje ljubavi našoj Zubić vili dodeljeno je lebdenje iznad malih devojčica i dečaka kojima ispadaju mlečni zubi.

Ona će im u zamenu za ispale zubiće doneti smeh i darove, a zubiće će dati svojoj najstarijoj sestri kako bi ih pretvorila u zvezde.

https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2022/07/Zubic-Vila-3.jpeg