Stomatološki pregled – MEDENTINA DIGITAL

16.11.2018.
https://medentinadigital.rs/wp-content/uploads/2018/11/STOMATOLOSKI-PREGLED-1.png

Redovan stomatološki pregled kao prevencija očuvanju oralnog zdravlja.

Stomatološki pregledi

Redovan stomatološki pregled je najbolji način da spriječite pojavu karijesa na zubima. Savetuje se odlazak na pregled dva puta u toku godine. U slučaju da održavate zavidnu oralnu higijenu ili vam je skoro rađena sanacija zuba, ponovni odlazak na stomatološki pregled se preporučuje jednom u toku godine.

BUDITE ODGOVORNI ZA SVOJE ZDRAVLJE

Nemojte čekati da vam se zub pokvari da biste otišli kod zubara. Radite preventivne preglede jer ćete na taj način čuvati zdravlje svojih zuba kao i novac. Cene stomatoloških usluga jesu povoljne ali ako radite više intervencija odjednom, zbog nemarnosti prema vašim zubima, koštaće vas mnogo više. Preventivne stomatološke preglede je neophodno raditi često iz razloga što je usna duplja problematična sredina. Usna duplja je konstantno izložena dejstvu raznih hemijskih uticaja kao što su piće, hrana i razni mikroorganizmi.

HIGIJENA USNE DUPLJE

Pored redovnih preventivnih stomatoloških pregleda, neophodno je voditi računa o higijeni usne duplje. Ispiranje nekim od rastvora za oralnu higijenu i redovno pranje kvalitetnim pastama za zube takođe mogu doprineti očuvanju zdravlja naših zuba.

Na usnu duplju djeluje i mehanički uticaj koji se stvara i opterećuje našu vilicu prilikom žvakanja. Tempo kojim živimo i hrana kojom se hranimo nikako ne odgovaraju zdravlju naših zuba. Oni su glavni krivci za narušavanje zdravlja naših zuba. Potrebno je boriti se protiv takvih uticaja na adekvatne načine

PREVENCIJA,PREVENCIJA

U svakom segmentu života važna je prevencija, a posebno kada se radi o zdravlju! Često ume da nam bude jako teško da nateramo sebe da odemo na redovan pregled i tek onda kada nas nešto zaboli posetimo nekog lekara.

Oralna higijena podrazumeva redovno čišćenje i pranje zuba, redovne kontrole zuba kod stomatologa. Redovna kontrola zuba kod stomatologa i uklanjanje kamenca preporučuje se bar dva puta godišnje. Preventivom sebe štedimo bola uz širi osmeh i prelepe zube.

Koliko puta Vam se desilo da Vas zaboli zub onda kada najmanje očekujete? Promena nadmorske visine ili klime, mešanjem toplog i hladnog posebno u letnjim mesecima može dovesti do neželjenih reakcija nelečenog zuba.

Nikada nas zub neće zaboleti odjednom! Kada se takva situacija desi to znači da nešto već duže vreme nije u redu sa zubima i da smo ih neko vreme zanemarili.

Redovna kontrola usne duplje omogućiće tretiranje postojećih problema u ranoj fazi.  Stomatolog će rutinski i bezbolno proveriti stanje zuba i desni, stanje postojećih plombi, promene na sluzokoži usne duplje. Ranim lečenjem mogu se izbeći tegobe i znatno uštedeti na korist vaših zuba i novčanika.

Redovan stomatološki pregled treba početi već kod pojave prvih mlečnih zuba, dakle u prvoj godini života. Na taj način je moguće uočiti i lečiti patološke promene koje se javljaju u razvoju zuba i vilice. Ujedno dete ćete na taj način navići na posetu zubaru, ambijent stomatološke ordinacije i osloboditi ga nepotrebnog straha od stomatologa. Rano otkrivanje bolesti desni, lečenje karijesa i redovno čišćenje zuba kod stomatologa doprineće očuvanju oralnog zdravlja, kako u dečijem uzrastu tako i kod odraslih.

Stručni tim ,,Medentine Plus” savetuje Vas da posećujete redovno Vašeg stomatologa. Brinite o svom oralnom zdravlju jer je ono jedan od uslova opšteg zdravlja čoveka. 

Redovan stomatološki pregled najbolja je i najisplativija prevencija, najjednostavniji i najkvalitetniji način da zaštitite oralno zdravlje. Redovna kontrola zuba je najefikasniji način u borbi protiv bolesti usta i zuba. Redovnim kontrolama sprečićete nastanak mnogih oboljenja na vreme.

Ovde možete zakazati Vaš pregled : ZAKAŽI BESPLATAN PREGLED